AWAK KUIER

KUKA?

Awak ei ole vain yksi kaikkien aikojen lupaavimmista suomalaisista koripallolahjakkuuksista, vaan yksi maailman lupaavimmista urheilijoista maailman yhdessä kilpailluimmista lajeista.Awak on urheilija, jonka tavoitteet ja tulevaisuus ovat maailman kovimmassa ammattilaissarjassa WNBA:ssa, jossa vielä yksikään suomalainen ei ole pelannut. 

Awakin vanhemmat ovat kotoisin Sudanista, josta perheen matka kulki Kairon kautta Kotkan Hovilaan. Awakin perheessä on aina urheiltu; isä on harrastanut nyrkkeilyä ja neljä vanhempaa veljestä ovat pelanneet jalkapalloa, jenkkifutista ja koripalloa. Veljen perässä koripalloharjoituksiin mennyt kymmenvuotias Awak tunsi olonsa heti kotoisaksi koripallokentällä. 

Vaikka matka Kotkan Peli-Karhujen harjoituksista kohti koripallokenttien kirkkaimpia valoja onkin vasta alussa, ilman uhrauksia Awak ei kuitenkaan tähänkään asemaan päässyt. Esimerkiksi mahdollistaakseen Awakin koulunkäynnin Mäkelänrinteen urheilulukiossa, oli koko perheen pantava elämä uusiksi ja muutettava Kotkasta Vantaan Koivukylään ja isän oli aloitettava uusi työ Uudenkaupungin autotehtaalla.

Arvostuksesta näitä uhrauksia kohtaan kertoo myös Awakin unelma: ”Mun vanhemmat ovat antaneet paljon, jotta voin harrastaa tätä lajia. Kyllä mä haluan antaa niille jotain takaisin. Hieno talo Sudanista, se on aina ollut semmoinen tavoite.”

 

MILLÄ TAVALLA MERKITYKSELLINEN?

Awak on jo 19-vuotiaana esikuva ja roolimalli. Siitä huolimatta Awakin jalat ovat tukevasti maassa. Awakia voisikin kuvailla hieman ujoksikin ja perhekeskeiseksi ihmiseksi, joka nyt vain sattuu olemaan yksi ikäluokkansa lupaavimmista urheilijoista koko maailmassa.

Vaikka perusluonteeltaan Awak voi vaikuttaa ujolta, uskaltaa ja osaa Awak ottaa myös kantaa, oli kyse sitten naisurheilun asemasta, rasismista tai muusta hänelle itselleen tärkeästä asiasta. Awakin kohderyhmä ei koostu yksiulotteisesti urheilua seuraavista, vaan hän aktivoi sisällöllään myös vastuullisuudesta ja vaikuttamisesta kiinnostunutta kohderyhmää.

Awak on erinomainen kumppani brändimarkkinointiin, jolla pyritään tavoittamaan erityisesti vastuullisuudesta kiinnostuneita massayleisöjä etenkin nuorissa. 

KOHDERYHMÄ, YDINARVOT & TOTEUTUKSET:

Awak on huippu-urheilija, joka kiinnostaa oman lajiyleisönsä lisäksi myös laajempaa kohderyhmää. Hänen poikkeuksellinen lahjakkuutensa ja suomalaisittain ainutlaatuinen urakehitys tekevät hänestä tulevaisuudessa supertähden, jota seurataan niin Suomessa kuin ulkomailla.

Awak on urheilija, joka kiinnostaa ja hänestä tehdyt artikkelisisällöt ovat tavoittaneet yli 18 miljoonaa lukijaa tämän vuoden aikana. Awakin kanssa tehdyllä markkinointiviestinnällä onkin valtava potentiaali saavuttaa suuria massoja niin sosiaalisen median kuin muunkin median välityksellä.

 

Voit seurata Awakin tarinaa myös sosiaalisessa mediassa:

KIINNOSTUITKO?

RISTO OKSANEN

Partner director, CEO

+358 400 656 482
risto@rcba.fi

Aleksi Rannikko

Partner manager

+358 45 675 9139
aleksi@rcba.fi

laura sutinen

Partner DIRECTOR

+358 40 190 4449
laura@rcba.fi

oscar hämäläinen

partnership manager

+358 44 509 5607
oscar@rcba.fi

MUITA KOHTEITA